Continental. Däckonline i Malmö har bäst priser på Continental.

För däckbyte kan du komma in till däckonline i Malmö.

För den första gången har Continental använt sig av ett asymmetriskt mönster för sitt dubbfria vinterdäck till personbil.

Mönstret optimerar kraftöverföringen i olika situationer så som inbromsning, accelerering och kurvtagning.

Säkerheten har alltså höjts betydligt på ContiVikingContact 3. På däckets utsida säkras stabilitet och sidogrepp av en kraftig, skarp ytterskuldra.

Detta ökar särskilt kapaciteten för kurvtagning då huvudkraften upptas av däckets utsida. Däckets insida har optimerats för drivgrepp och bromsning.

Rakare sajpningar, vilket skapar ett däck som jämnar ut hela trycket, ger mer friktion på is och bättre grepp i snö. Fickor i däckskuldran hjälper däcket att lättare ta sig ur hjulspår i snön.

Utmärkt vinter-, och slaskprestanda.

ContiVikingContact 3 har en tredje generationens silicablandning i slitbanan som är helt fri från HA-olja.

Det tillåter Continentals ingenjörer att förbättra våtgreppet utan att förlora vinteregenskaperna. På däckets utsida förser de längsgående spåren optimal dränering av vatten samt slask.

På däckets insida har brett greppförstärkande mönster använts för bästa kontroll i slask och utmärkt stabilitet vid filbyten.

Med andra ord så levererar Continental ett vinterdäck som är väl balanserat för alla vägunderlag.

Det effektiva mönstret tillsammans med gummiblandningen, sajpningen och tillverkningsmetoderna försäkrar både utmärkt vintergrepp och mycket goda köregenskaper på både blöta och torra vägar.
Från Continental till Däckmärken