Dubbdäck hos Däckonline Malmö

Välj rätt dubbdäck hos Däckonline i Malmö till bäst pris. Vi har alla märken du kan tänka dig åt din bil.

Från den första december till den 31 mars varje år är det lag på att man måste ha vinterdäck. Att använda däck med dubbar eller andra typer av vinterdäck är ditt eget val, bara du har vinterdäck.

Välj rätt däck

Dubbdäck

Du som mest kör i tätort kan byta till dubbfria vinterdäck för nordiska vinterförhållanden.

Du som kör mest på mindre vägar utanför tätorter kan välja dubbade vinterdäck som kan ge dig högre trygghet och komfort. Samma gäller om du kör ofta och långt på vägar som tillåter höga hastigheter.

Kontakta oss för råd

Tar man en risk om man kör utan dubbade däck?

Moderna dubbfria vinterdäck avsedda för nordiska förhållanden är för många ett acceptabelt alternativ till dubbade däck. Det som viktigast för trafiksäkerheten är att man anpassar hastigheten och körsättet efter väglaget och kör på däck med rätt mönsterdjup. De bästa däcken ska sitta bak. Om bilen dessutom är utrustad med antisladdsystem betyder detta mer för säkerheten än om vinterdäcken är dubbade eller är dubbfria.

Skillnad på dubbfria och dubbade?

  • Dubbdäck ger bättre väggrepp på våt is.
  • På rå is och hård snö är dubbade och dubbfria däck lika bra.
  • På lös snö har dubbfria däck bättre väggrepp än dubbade däck.

Dubbar ger fördelar vid förrädisk is. Men dubbfria vinterdäck kan sättas på tidigare på säsongen vilket gör att man är rustad för vinterväglag när den första förrädiska halkan kommer.

Oavsett vilket däck du använder är mönsterdjupet oehört viktigt. Bäst väggrepp har däcken vid 4-5 mm djup. Med lägre mönsterdjup avtar väggreppet snabbt. Dubbdäck med slitna dubbar ger heller inga fördelar ur säkerhetssynpunkt. Dubbfria däck som används i Sverige ska vara avsedda för nordiska förhållanden, alltså för nordisk vinter.


Från dubbdäck till Däck