Bäst priser på Kleber

Viktiga årtal i historien för Kleber: 1911 Det franska företaget BF GOODRICHs fabrik i Colombes invigs. Den 8 december 1911 lämnar det första däcket fabriken.
Under en båtfärd i ett översvämningsdrabbat område nära Paris upptäcker M Work, direktör vid företaget BF GOODRICH, det markområde där fabriken ska byggas. Företaget bildas offciellt den 13 juli 1910.
Genom oupphörliga förbättringar och krävande provningar utvecklas däcken. Att göra saker och ting bättre har alltid varit målet för KLEBERs strävan.

1935 Däcken FLANC BLANC och FLANC NOIR åren kring 1935. Det förstnämnda, som blir berömt för sin elegans, används bland annat till bilarna Chambord och Versailles. I reklamen sammankopplas det med en Elégante. Det andra däcket är ett terrängdäck. Det sammankopplas på reklamaffischerna med en tuareg. Vid det här tillfället förekommer hundar för första gången i reklamen. För däcket FLANC BLANC visas en vinthund och för FLANC NOIR en varghund.


1947
Första vinterdäcket för transportbilar "OURS BLANC" (Isbjörnen). Originalitet i märkesnamnet och flanksymbolerna på det här däcket som visar en isbjörn på packisen på väg mot berg med snötäckta toppar.
Ett mycket uppskattat däck, i synnerhet hos mejerier. När tillverkningen avbröts uppstod problem för bland annat osttillverkaren "Le Petit" som hade velat utrusta hela sin bilpark med det här däcket, som ursprungligen var tänkt för snö.

1951
Första slanglösa däcket.
KLEBER gör revolution inom däckvärlden genom att lansera det första däcket med inbyggd luftkammare.
Företaget ligger på det här tekniska området långt före övriga tillverkare. Däcket exploderar inte när det körs över spikar. Demonstrationen inför medierna görs i Salon de l'Automobile i närvaro av republikens president René Coty.
Han blir helt förstummad när han får se provet med spikbrädan.

1981
Michèle Mouton med AUDI och KLEBER är vice världsmästare i rally. 1981 tar Michèle Mouton hem San Remo-rallyt med AUDI och KLEBER. Hon blir den första kvinnan som vinner en VM-deltävling.
Året därpå segrar Michèle i tre VM-rallyn: Portugal, Grekland och Brasilien. Det gör henne till tvåa sammanlagt i VM.


2002
Lansering av Kleber Assistans lanserar sin däcksassistansservice, gratis, dygnet runt, alla dagar i veckan, i hela Europa.
Har du råkat ut för punktering eller skador på däcken? Ring bara till KLEBER Assistans så kommer en av våra tekniker och sätter på reservhjulet åt dig eller bogserar dig till närmaste gummiverkstad.

2004
Lansering av serien Dynaxer HP2 För att ge däckanvändarna en ännu högre säkerhet på våta underlag har KLEBER utvecklat DYNAXER HP2, det regnsäkra däcket. Trumfkort: Utmärkta broms- och köregenskaper även i höga vattenskikt och dessutom god väghållning på torr mark.

När du vill ha tag på dessa däck till bäst pris i Malmö ska du komma till Däckonline, vi är billigast på däck i Malmö med omnejd.från kleber till däck