Lufttryck, Däckonline Malmö tipsar!

Du kan förlänga livslängden på dina däck genom att ha kontroll på lufttrycket.

Kontrollera trycket minst en gång i månaden. Det är särskilt viktigt att kontrollera när temperaturen skiftar kraftigt och inför längre resor där bilen kommer att köras i höga hastigheter och med mycket last.

Ett korrekt tryck är en viktig faktor för att däcket slits på rätt sätt och att de på så sätt håller längre. Lufttrycket skall alltid kontrolleras när däcken är kalla. Glöm inte att kontrollera reservhjulet!

Nitrogen istället för luft

Luft är ett självklart val när vi andas. När det gäller att fylla däck däremot, finns det bättre alternativ! Fyll däcken med Nitrogen istället.

Ett fyllt däck påverkas av atmosfärens naturlagar, och kommer alltid att läcka lite. Du kan undvika läckage och alltid rulla med rätt tryck i däcken genom att ersätta luften med Nitrogen.

Nitrogen är en miljövänlig och ofarlig gas. Anledningen till att nitrogen är bättre än vanlig luft är att den inte kan expandera under värme eller komprimeras i kyla, alltså alltid rätt tryck i däcken!

Och utan läckage och med rätt tryck i däcken, minskar du din egen förbrukning och din påverkan på luften. Livslängden på dina däck ökar avsevärt, du får bättre väghållning och kortare bromssträcka.

Nitrogen som alternativ är en enkel lösning. Flygindustri, åkerier och transportföretag över hela Europa använder Nitrogen. I Sverige är vi på väg att följa efter. Däckonline ligger självklart i täten!

Byt ventil

Ventilen är en av däckets viktigaste komponenter. Den håller däcket tätt, och blir därför viktig för både livslängden och säkerheten.

Ventilen slits både av ålder och användande. Det är en god idé att köpa nya ventiler när du köper nya däck!


Från lufttryck till Däck