Nokian. Däckonline i Malmö har bäst priser på Nokian.

Däckbyte gör du enklast hos däckonline i Malmö.

Prestanda för nordiska förhållanden

Höghastighetsdäcket Nokian Hakka Z som skiljer sig så markant från andra produkter i samma klass:

Höghastighetsdäcket Nokian Hakka Z som skiljer sig så markant från andra produkter i samma klass:

däcket trivs betydligt bättre i mer krävande förhållanden än sina konkurrenter. Säkert och hållbart.

Nokian Hakka Z bryr sig inte om stora temperaturväxlingar, är varken rädd för spåriga vägar eller regn och trivs även på grova asfaltvägar och ojämna vägar.

Nokian Hakka Z är ett nytt höghastighetsdäck i hastighetsklassen W (270 km/h) och vissa dimensioner i högre hastighetsklassen Y (300 km/h).

Däcket är ett UHP-däck (Ultra High Performance) vilket har utvecklats särskilt för sportiga bilar och snabb körning. I sortimentet finns över 30 dimensioner från 16 till 20 tum.

Nokian Hakka Z för snabb körning i nordiska förhållanden

Däckets viktigaste innovation heter Cool Silica Conspet, och är en ny slitbanekonstruktion med flera gummilager och nanosilicagummiblandning.

Nokian Hakka Z har även en ny Nordic Cool UHP Silica gummiblandning som ger mycket bra våtgrepp vid alla temperaturer och mycket bra skydd mot vattenplaning.

Den nya gummiblandningen dämpar också däckljud effektivt på grova asfaltvägar.

Däcket har låg värmeutveckling också i höga farter och lågt rullmotstånd, vilket sparar en hel del bränsle och minskar även koldioxidutsläppen.

Däcket har exakta och stabila köregenskaper i höga hastigheter, även i kurvor och vid snabba väjningar.

Gummiblandningen ger däcket säkra köregenskaper oavsett om temperaturen ligger vid nollsträcket eller vid +30 grader.

En slitagevarnare visar mönsterdjupet i millimeter med tydliga siffror.

Däcket tillverkas helt utan skadliga högaromatiska oljor. Som alla andra produkter i Hakka sommardäcksfamiljen har också Nokian Hakka Z en utökad Hakka-skydd.

Om ett däck som har monterats rätt och används på ett normalt sätt av en olyckshändelse förstörs så får konsumenten ett nytt likadant däck utan kostnad.

Dimensioner på Nokian Hakka Z 16"

205/55ZR16 94 W XL

225/55ZR16 99 W XL

225/50ZR16 96 W XL

235/60ZR16 104 W XL

225/60ZR16 102 W XL

225/55ZR16 99 W XL

225/50ZR16 96 W XL

235/60ZR16 104 W XL

Cool Zone Concept – innovation för kyliga förhållanden

Ribban för det stora utvecklingsarbetet och produktionen av Nokian Hakka Z ligger högt. Därför används endast den senaste teknologin som finns tillgänglig i branschen.

De viktigaste innovationerna – slitbanekonstruktion med flera gummilager och nanosilicagummiblandning – gör Nokian Hakka Z till ett nyskapande däck.

Längst ner i slitbanan med flera gummilager finns en tunn gummiblandning som har till uppgift att minska rullmotståndet och värmeutvecklingen. Det mellersta lagret av gummiblandningen baseras på den nya nanotekniken.

Det mellersta lagret av slitbanan har en elastisk nanosilicagummiblandning som reagerar på styrningen fortare än traditionella gummiblandningar.

Kontakten med vägen blir känslig och exakt. Nanosilicablandningen förstärker däckets konstruktion, trots att blandningen samtidigt är elastisk. Däckets stabila egenskaper märks speciellt på spåriga vägar.

Nokian Hakka Z har en ny Nordic Cool UHP Silica gummiblandning som garanterar bra våtgrepp vid alla temperaturer.

Förändrad geometri: fin respons

Nokian Hakka Z har ett nytt mönster som förbättrar körstabiliteten speciellt i kurvor samt vid filbyten och väjningar. Tack vare det har däcket säker och exakt styrrespons även vid paniksituationer.

Det är lätt att se att det nya däcket tillhör i Nokian Hakka däckfamilj: däcket har ett asymmetriskt inside-outside mönster, på samma sätt som de övriga Hakka-däcken.

UHP-däck av högsta kvalitet

Nokian Hakka Z har utvecklats för sportiga bilar och snabb körning. Däcket är ett UHP-däck (Ultra High Performance) av högsta kvalitet.

Sortimentet täcker över 30 dimensioner i hastighetsklasserna W (270 km/h) och Y (300 km/h), från 16 tum upp till 20 tum.

Däcket börjar säljas till konsumenterna våren 2008.

Egenskaper:

Stabil, exakt och tyst Goda köregenskaper även vid yttersta förhållanden Utmärkt våtgrepp oavsett temperatur
Från Nokian till Däckmärken