När du söker vaxning i Malmö, kom till Däckonline!

Hur får jag en blank yta? Hur får jag vaxningen att hålla länge? Kom till Däckonline i Malmö!

Vaxning av bil

Man bör ha som tumregel att vaxning av bilen ska ske åtminstone två gånger om året. Förslagsvis vår och höst. Då har du ju ett bra vaxskydd när vintern gör sitt intåg med slask, salt och kyla.

Vax skyddar lacken och ger en bättre glans. Så långt är det mesta klart. Men hur ofta behöver man vaxa? Det svaret kan vara svårt att ge, eftersom många faktorer spelar in. Vintern ger de tuffaste förhållanden och speciellt i fronten på bilen kan det räcka med 100 mil på en saltad motorväg för att "blästra bort" det mesta av vaxskiktet. Som en ytterlighet på andra hållet kan man säga att en veteranbil som står inomhus och endast körs på sommaren kan ha ett beständigt vaxskikt som håller flera år.

Men för normalbilisten bör vaxningen ske två till fyra gånger per år, med ett bra vax som ger långvarigt skydd. Eftersom det bor en liten latmask hos de flesta är det förstås ingen nackdel om vaxningen både går lätt och blir bra.

Rekond Insida:

Vi tar hand om dörrsidor, plysch och lädervård/impregnering. Vi lägger en skyddande hinna bla. på undersidan av dörrarna, bagageluckan och alla gångjärn (där rosten oftast får fäste först). Vi ger nytt liv i gamla skinnsäte och förhindrar torrsprickor. Tar bort ”omöjliga fläckar”.
Rutförsegling:

Lägger en skyddande hinna på rutorna vilket gör att rutorna blir mycket lätta och hålla rena. Smuts, trafikfilm, insekter, isbildning osv. har svårt att få ordentligt fäste. Minskar slitaget på torkarna drastiskt och man slipper använda dom vid +70km/h.


Fälgförsegling:

Det finns få saker som drar ner helhetsintrycket så mycket som en par fina fälgar som inte välskötta. Vi lägger en skyddande hinna på fälgarna vilket ökar glansen och underlättar rengöring dramatiskt.


Vaxdoktorn ordinerar glänsande råd om hur du vårdar din bil! Kom till oss och vi fixar din bil!

Besök vår bilvård hemsida - SONAX Malmö

Från vaxning till Bilvård